Monday, June 29, 2009

SeDih saNgat TAK DAPAT join ReTro....Huk.Huk.


ARGHHHHHHHHHH!!!!!!!!!
Tensinyer diriku ini.............................................................................................................................
haa...amik ngko!!,banyak giler titik aku.....
Aku bukan pe, aku sedih,kecewa coz x dapat nak join pertandingan lagu Retro yang dianjurkan oleh S.U.K Terengganu..
Huk.Huk.
Orang jiwa seni macam aku nie,bila dengar nyanyi jer terus 'naik angin'...
awal-awal lagi aku dah hantar borang penyertaan..
tapi apakan daya....
aku koje...
koje nie lebih penting coz dengan keje nie le aku dapat 'wang besar! wang besar! tiap-tiap bulan..
(wak sedak hati),
tapi....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hadiah pertandingan nie lagi BESAR!!!!!!
RM2,5000.00 tu!!!!!!!
bleh rembat handbag LV klu Johan nie..(bagi laluan aku berangan jap!!)
uwaaaa.........
sedihnyer...........................................
dah tak tau nak cakap pe...
maleh ar cakap pape......
dah ar....
benssssiiiiiii.....

hahahahahahah.....
sekali silap taip da...
hadiahnya RM2,500.00 je la..
aku dah terover xcited....

Sunday, June 28, 2009

paPa ku pulang Dari kota... Papa ku beLikan KereTa

Muke pemilik kereta yang koya itew...... huhuhu
lepas nie gerenti die x kasi aku naik kete dier....
mintak maap tok,anok cucu tumpang naik kete...

Nie berlagak Datin duk blakang....
mau x duduk blakang, seat depan aku dah rembat dulu... kui.kui.kui

ntah le gaya pe cenggini..
aku pun pening duk pikior..
a.nik,tutp mulut tur,kang gajah masuk....!!!

Gaya seorang pengarah Pusat Seni...
hahahaha...
rendah la SKT ngko nanti a.nik...

Aku tetap overshadow ngko Na oit...

Kan udah ku bilangin....
(ntah pape ayat indon nie kan,angin2 sume ada)
aku tetap menonjol....huhuhu


PENGUMUMAN!!!!!!
En. Nik sekarang sudah pun memiliki kereta ye tuan-tuan & puan-puan sekalian alam....
keretanya jenama 'Brabus"..
platnye 'TAZ 1'
jika tuan-tuan & puan-puan terserempak dengan keretA INI SILA BERHATI-HATI DI JALAN RAYA..
INGAT LAH ORANG YANG TERSAYANG..
HAHAHAHAHAHA... (ntah pape...)
aku dah mereng nie haa...

Saturday, June 27, 2009

Blanjer BOB minum air nyOr....

mr.hb aku yang tekun nak makan isi nyor..
berterabur air nyor ateh meja kitorang..
kunun pandai sangat nak kikis isi nyor...
huhuhuhu...(jangan marahh...assalamualaikum...)

ape yang dimenungkan tu mr.bob...???
jangan wisau,Tan Sri Nor bayor malang ning..(wah! cakak Ganu)

aaa..aaaa..
bukak mulut......
aku sumbat ngan nyor-nyor skali baru tau!!!!!!!!

Buat adik Bob tercayang buchuk-buchuk mangi......
aritu mr.hb aku janji ngan adik Bob gedik nie nak blanje minum air nyor,
so malam Jumaat baru nie,
kami pun ke Pantai Batu Burok,
agenda????????
pe lagi,,, minum air nyor...
best siot....
yummy!!!!!!

ShOw Di AwaNA KiJAL

Sampai jer mr.hb pe lagik...
trus start posing.....
aku plak pe lagi, jurugambar cap itek sekati ler jadinye..

Datin Mira, Datuk you gedik ngan Tan Sri i bergambar ala-ala pelancong kunun.....

Aiya!!!!
pe kes kepala Datin Sally terpotong???????????

Pipi Datin sally xder sebelah....
Huahahahahaha....
memang ngko x ngam bergambar denganku wahai Datin Sally.....

Daulat aku kuat!!!!..

Cian Mr.Hb,matanya bengkak sebelah..
skodeng ek??????
ek eneh...x ngaku.....
huhuhu

Naik angin!!!!!!
cbuk-cbuk nak nyanyi lagu rodat jugak..
tulun lar..
suara korang x senyam-nyam suara aku!!!!
hahahahahaha.....

Aik??
pe jadi ngan muke mak we???

Cover mata bengkak tu Yangg..

Haaaa amik hang!!!
ayang publish gak gambor burok abg nie...
huhuhu..
lain kali posing ler camni lagi ek???

Mr. Hb aku la suwuh aku bergaya
ala-ala wanita melayu terakhir nie..

Nie giliran die plak menggedik!!!

Ultraman taro..!!!

Hi abg.lan....
sorang-sorang jer kew.....

cover jangan tak cover....
makin mengecik mata mr.hb yang memang dah sepet...
huhuhu..(mampuih la aku kena kalu dia baca nie)

mak Aiiiii!!!! kembangnye muke aku...
kena diet muke plak lepas nie...

Penari briged seni yang gatai x nak balik ngan bas..
nak naik benda Allah nie plak...
jadik kontraktor la wahai korang....

Gambar nie aku snap masa ada show di Awana Kijal ngan kumpulan ASENi & Briged Seni Terengganu..
Best ngan dorang nie..
Seronok aku gelek lagu arab,kuda hitam ngan kopi dangdut!!
Dorang backup tarian tuk aku...wah...nak lagi.nak lagi..
tq kakak,na,ayie,mira n the geng!!!!!!!!
Group ASENI plak memang buat aku x nak lepas mic..
perfect music...
lain kali jemput aku lagi tau...
tapi nanti ASENi bawak ar K.Long a.k.a Datin Mira jugak tau!!
Huru-Hara aku tengok pokchik a.k.a suami Datin Mira nie...
TQ sume..............

LaTIhaN BintaNG KlaSik

Haa..time nie Amalisa tengah buat latihan..

Nie adik Amalisa...so cute...

Nie pun adik Amalisa jugak..
pandai nyanyi cam kakak die gak budak nie..
ape kes sume cite pasai adik beradik ngko je nie Amalisa oit......

Persatuan ibu-ibu....hehehe
Yang kiri tu ibu Arih..Umie..
Yang kanan tu ibu najib.. Cik Yah..

TQQQ Salina....


Nie ler keje budak praktikal kat tempat aku...
Die edit-edit jadik lar aku cam nie rupe...
tq..na...
huk.huk.dah akhir-akhir nie baru aku rapat ngan dak Na nie..
nanti 2 Julai die dah tamat praktikal dah, xleh la aku menggatai mintak die edit gambar laie...
apepun,aku dah buat perjanjian nak bisnes mutiara...hahaha
ligat je pala otak aku nie..
sape-sape nak mutiara sabah cakap ngan aku nanti yerk..

Monday, June 15, 2009

KedimAn Paling Memikat hAti Yang Pernah Ku JumpA

Pemilik Umah..Pn.Ariza..



Peti televisyen antik..


set gamelan yang lengkap!
sama macam yang ada di Istana Kolam,Terengganu


sowey ar gambar blur coz aku amik ngan phone cap itik sekati..


Hari ini memang hari bertuah aku.....
Aku dan beberapa rakan dipelawa untuk ke kediaman Pn.Ariza (somebody kat tempat aku keje)..beliau ni sangat cintakan gamelan (aku pun minat gak alat ketuk-ketuk ni,lagipun ini adalah salah satu kesenian Terengganu yang memang patut dijaga)..korang tahu,kat rumah dia ada 1 set lengkap gamelan yang harganya bukan takat boleh buat orang macam aku ni tersedak,malah lekat terus!!! huhuhu... harga set gamelan nie bukan takat 2k @ 12k tapi berk,k,k, (susah korang nak pham plak kan, senang citer, puluhan ribu harganya..) kaya sungguh beliau yang mesra dipanggil kak ja ni....
Yang paling aku puji,kak ja nie tak sombong langsung!!! mula-mula segan gak aku,yelah bukan calang-calang orang kan..
Memang aku puji ar rumah singgah die nie (aku panggil umah singgah coz dia hanya datang ujung2 minggu bersantai dengan family sambil main gamelan..cayalah kak ja!!!)..
cube korang tengok umah die, macam chalet kan????
bila lar aku pun nak ada umah cam nie...
*KLASIK* adalah perkataan paling tepat untuk menerangkan suasana di sini....
memang tenang sangat jiwa aku yang sensitif ini.. (bagi laluan aku nak start merapu-meraban)..

p/s : abang....jom ar kite buat umah ala-ala melayu nie..ayang suker sangat....

Sunday, June 14, 2009

mAkan, makAN, makanggggg...nasik goreng n udang goreng kunyit

udang-udang yang akan menjadi mangsaku n mr.hb...hahahaha...
siap ngko!!!!!
(abaikan kaki hb aku kat bawah tu yerk)


panazkan minyak lu......

kecian aku tengok udang-udang nie......
dah bertukar warna...

nie lar hasil air tangan mr.hb....aku?? aku lulus bahagian potong sayur,bawang n lada...hua.hahahahahaha...i love you hubby.....

cUti Oh cUti..



Hari Jumaat baru ni aku n mr.hb bangun-bangun jer,terus pikir nak masak ape... haiya,koya (loghat kelantan) chef wan plak kitorang 2 orang nie..biasanya hujung minggu aku n mr.hb bangun awal pagi then bersiap-siap p pasar..slalunye p pasar kem kat Seberang Takir, x pun pasar Batu Enam...setelah diperah-perah otak,aku ngan mr.hb nak masak gulai kuning (orang Terengganu panggil gulai kunyit kuas)..dengan semangatnye bergerak ler aku n mr.hb ker pasar batu enam.. cadangnya nak masak ngan ketam,tapi xder....hampa.....so terbeli la ikan merah..ok jugak mama cakap..so misi diteruskan bila sampai kat umah terus proses ikan tur n berjaya jugak aku n mr.hb masak gulai kuning.............

Thursday, June 11, 2009

aKu kayo...




















Di petang yang boring ini tetiba aku jadi HAPPY!!! (aik? tadi duk canang sana-sini cakap boring...)..
bukan pe.. hidupku kembali ceria dengan perkhabaran yang aku baru terima tadi... satu-satu kay..
  • Tadi mr.hb (laki aku lar) ader call,die bagitau aku,ader 1 show ahad mingu depan nung..(that means sunday next two weeks)..die tanya aku nak x?? Ape?????? SHOw??????? pakai vogue?????????? n yang paling penting, DUUUUUUUITTTTTT?????????? mane bleh aku tolak kan...i must grab it!!! (hentam saja lar mak momok..) dengan happynyer aku cakap ngan mr.hb, "ayang nak......" (ala-ala cover xnak nampak xcited sangat kannnn)..bereh!! kayo lar aku bulan nie....
  • Yang keduanya plak, aku terima offer lagikkkkkkkkkkk!!!! (mau x meroyan aku!) syukur alhamdulillah...syukur sangat dengan limpah kurnia-Nya...Rezki yang melimpah ruah buat hamba-Mu ini....
so jadual aku seperti berikut:- (chewahhh..siap berjadual sakan)

1-Show under ASENI (pejabat mr.hb)
-21 JUN 2009 (Ahad)

-(tempat aku lum sure..)

2-Show under UDM

-14 JUn 2009 (Ahad)

-Puncak Gamelan, Primula Beach Resort (penah jadi macam umah kedua aku coz slalu sangat
nyanyi kat cni..

Syukur...bertambahlah rezeki aku laki bini bulan ni.....

Obses ngan Dier!!!!!!!!!!!

Haaaaaaa.....ntah pape title aku petang nie kan????
sebenarnya aku nie ngah boring tahap cipan (kawan skolah aku dulu suke ckp cenggini) harini.....................................
dari pagi tadi aku tak tau nak buek po..
so aku ngan muke tak cukup zat ngan jari yang memang kontot2 nie menaip lar kat papan kekunci pc aku..RANIA..
korang tahu aper tu rania?? dah tentu2 ar nama orang kan...(ape punye tak cerdik punye soalan) berape banyak punyer daaa....
Rania ni sebenarnya ratu Jordan..aku suke giler sama itu pompuan...
jelita siot....dah lah jelita,baik hati plak tu...x cukup dengan tu ditambah plak dengan kebijaksanaannya yang memang dah terbukti...
pergh!!! sungguh mengkagumkan (btoi ke nie?)..
aku pun dah jatuh hati sangat kat nama Rania ni yang bermaksud 'kesukaan,kesenangan'..

Mula lah kepala otak aku yang x berapa geliga ni (tapi boley la kannnn...huhuhu) berputar-putar..Teeeet!!!! idea telah menjengah ruang akal pkiranku ini..
nama baby aku nanti aku mesti kena letak nama Rania nie....
aku pun pikir punyer pikir punyer pikir, at the end aku dapat la....Jeng! jENG! jEnG!

aku nak namakan baby girl aku :

"NORQASEH RANIA"

waaaahhhhhhhhh!!!!!!

Nor = cahaya (pangkal nama mummy n daddy die)-berangan...huhu
Qaseh = xder maksud (aku buat maksud aci x???)-maksud yang aku buat lambang kasih aku n hubby..hehehe
Rania = Kesukaan,kesenangan (sukenyer)-manje jer nak sebut..kunun...

Wednesday, June 10, 2009