Sunday, May 16, 2010

kitten..


walaupun aku nie bakal ibu namun..
hihihihihi..
aku dah dapat adiah dari ibu dari student aku..

dulu dia bagi mak kucing, kali nie aku dapat anak kucing.........
meow.....meow..............

Sunday, May 9, 2010

Tengah Aim..


hihihi..
sekarang 'benda' nie la yang aku tengah duk usha...
berdasarkan pengalaman orang,
set bersalin nona roguy nie bagus...
aku rasa aku pun nak try nie jugak la..
tapi lum muktamad lagi..

siap $$$$$$$ dulu...

Saturday, May 8, 2010

haPPy MotHer's Day

Selamat Hari Ibu..
Happy Mother's Day...

Nie la mama aku.. (muda lagi kan??)
klu jalan ngan mama aku nie, ada orang ingat die kakak aku
(ape aku nie nampak tua ker??? Oh Tidak!!! )
hehehe..bleh ada mamat tu penah mintak no phone aku kat mama aku..
waduh..
manyak bilani itu olang...
die x tau tu mama aku..
huhuhu

mama aku - nie seorang guru..
mama aku - seorang ibu yang sangat cantik..
mama aku - baik hati..(semua kemahuanku mama turuti, yang x mengarut la yer..)
mama aku - pandai hias rumah.. (sebab tu aku pun minat jugak bab-bab nie)
mama aku - pandai bergaya..( aku tak nafikan..mama aku, biarlah aku nak puji)
mama aku - pandai sangat memasak..
(x caye sudah..hehehe..masakan ibu is the best masakan in the world
..semua pun akuikan..)
mama aku - sayangkan family dier..
mama aku - sangat sayangkan menantu die yang sorang tur..(mr.hb aku)

ape lagi????

mama aku - IS THE BEST MAMA IN THE PLANET..

*tak lama lagi aku pun bakal menjadi seorang ibu, semoga anak-anak aku nanti akan menghargai aku sebagaimana aku amat menyayangi dan menghargai mama aku..

Alhamdulillah....

katil nie aku google yer bukan aku punyer..
aku punyer murah jer..
yang penting 'White In Colour'

Nursery Bag..
Best beg nie coz ada ruang untuk pakaian basah n kering..
pastu banyak poket..
n yang penting, ni pilihan mr.hb...
smart kata dier..
harganya RM59.90 at World Of Babies

another nursery bag..
beg nie sebenarnya nak bubuh kelengkapan baby yang
nak dibawa ke hospital nanti..

kecik comel jer..
xleh bawak yang cantik sangat coz aku masih teringat
dulu masa mama lahirkan acik,

beg baju die hilang..
bleh gitur???????
ape lagi, nangis la mama aku tengok anak die pakai baju
'kureng' cantik yang dapat ntah dari mana..

kesudahannya aku n aboh p Sabasun(masa tu baru je bukak kedai nie)..
p ler beli baju, sarung tangan, stokin n so on..
hahahahaha...
yang nie harganya RM20.00 at World Of Babies

Ish..comelnyer.....
Blanket...
Bumble Bee..
RM39.90 at World Of Babies

Powder Puff
RM7.90 at World Of Babies
dah lama aku duk aim benda nie, tapi mr.hb cakap xyah lar..
last-last semalam aku amik gak..
hihihi..
alasan aku???
'alaa..bedak yang kita beli tu besar sangat botolnyer,
x larat nak tuang atas tapak tangan...'
mr.hb pun menjeling aku ngan goat smile..
agaknya dalam fikiran mr.hb
'bini aku nie memang pandai membodek'

yes!!!! dapat gak beli kipas kecik comel nie akhirnya..
alasan ke-2 : 'abang, ayang nak p Anakku jap, nak beli nappy cream tuk baby'
sampai di kaunter nie yang aku bayor...
2 item???????
oh gosh!!
kipas RM19.90 & Nappy Cream RM6.90

buai laju-laju..
sampai pokok sena...
RM129.90 at World Of Babies

yang nie xder lam list, tapi aku pandai-pandai list kan dier...
RM45.90 at The Store

Psssst....Shhhh....
nie aku punyer...
*r* penyusuan...
hik.hik.
malu...
RM35 sehelai..
berape helai aku beli??
teka lah sendri..


nie the best part!!!!!
semalam aku berbelanja RM257++ kat World Of Babies, then leh jadi ahli..
and..
dapat both of this yang bernilai RM25.90 for free!!!!
bagusnyer!!
biasanya la kan, klu dapat free gift, x adelah nak merasa yang macam nie,
paling tidak towel (xde jenama lagitu..)
thanx World Of Babies..

*pesanan : klu korang nak membeli kat sini, jangan beli cikit-cikit, korang kumpul
dulu duit, pastu p beli sekaligus, baru dapat free gift nie...


Syukur, alhamdulillah.....
semua kelengkapan baby telah berjaya mr.hb n aku belikan..
rasanya xder pape lagi dah kot..

cuma untuk aku, blum cukup lagi persiapannyer..
rupanya macam nie lah naluri seorang ibu,
ape-ape pun anak jadi keutamaan, diri sendri belakang kira..
aku sayang kat mama aku!!!!!!!!!!!!!

alamakkk..sedey la pulop...
tak mau la sedey, sedey....
nanti baby kuar muka masam jer..
hehehe..

petang nie tunggu katil bujang..
aku beli untuk memudahkan aku menyusu baby nanti..
katil baby???
jeng.jeng.jeng.
tunggu mama n abah sponsor nanti..
awal-awal dulu, b4 aku preggy lagi mama dah pesan..
'along, katil baby mama ngn aboh belikan k, along xyah beli la..'
tqqq.....

mahal jugak katil baby nie rupanya..
terbeliak jugak la anak mata aku n mr.hb masa jalan-jalan tengok baby's stuff..
tengahari nie nak kuar p beli almari baju..
ish..berbunga-bunga cinta la hati aku nie...
yang penting, aku nak warna putih..
tak kira nak putih gak....

syukur kepada-MU Ya Allah kerna memberikan rezeki pada aku dan suamiku bagi membuat persiapan ini...

syukur...amin...

Sunday, May 2, 2010

TamBahan...

Tambahan 1 - Baju Lengan Pendek n Seluar 3/4 Pigeon

Tambahan 2 - baju Lengan Panjang n Seluar Panjang Anakku

Tambahan 3 - Baju Lengan Pendek n Seluar Panjang Disney

Tambahan 4 - Blanket Anakku

Tambahan 4 - 4 mummy....

Total Tambahan = 5 jenis barang..hahahaha

Come join uS.....

ye haa....
now datin long and i officially dah jadi members of 'Anakku'
dengan membayar yuran sebanyak RM10 sahaja dan mengisi borang, i n datin boleh menikmati ganjaran hebat!!!!!!

Antaranya :
-keahlian selama 2 tahun (biasanya 1 tahun je klu butik2 lain)
-potongan harga yang sangat mengujakan!!
-boleh mendapat diskaun harga pada 'members day'..

yahoo...seronok kan datin long?????

Noor Arfa Batik Kuala Terengganu


Baiki Kereta 7 jam!!!!!!!!!!!!

cian mr.hb..sekarang aku dah x peduli sangat keperluan die..asyik baby,baby.baby..
so, arini aku bagi peluang padanya untuk shopping!!!!!!!!!!
mula-mula cari sandal baru..

mula-mula die berkenan design nie, alih-alih :

design nie yang di beli yer datin-datin..
ingatkan kita jer cerewet. laki-laki pun sama....

rembatan kedua...
sandal adidas..
buat p kedai @ mana-mana yang x perlu terlalu glamer...

and this is 4 me!!!!!!!
untuk di sapu pada perut ku supaya x pecah-pecah akibat regangan kulit..
mudah-mudahan...



Tajuk baiki keta. gambor barang-barang hasil pembelian..
ape nie????????????

Nie sume ada kaitannya dengan baiki keta...

2 Mei 2010

10.00 pagi - kuar dari rumah, p makan pagi dulu..
pastu terus ke Proton Edar.. Tujuannya : baik pulih keta ku yang rosak..
antara yang rosak ilah clockspring dan door handle..

11.00 pagi - register lu.. pastu cik pompuan tu cakap, kalu encik nak pergi mana2 dulu boleh la sebab giliran keta encik yang ke-8 ada 7 buah lagi sebelum keta encik..nanti bila tiba giliran encik saya call. kata cik pompuan tu pada mr.hb..

ok!!!!!!

aku n mr.hb pun merayau-rayau la di bandar K.Trg..
tunggu punyer tunggu panggilan dari cik pompuan tadi xde jugak..
selama menunggu tu sempat la ke Mydin Mall, Lepak di Pantai Batu Burok,isi minyak kete kat Shell Pulau Kambing a.k.a Goat Island ,Makan tengahari kat Sahara Tandoori, jenguk dan membeli di Al-Ikhsan (aku slalu panggil Al-Ikhlas..hahahaha..ntah pape) dan ke Watson.. macam nak tercabut dah kepala lutut duk meronda akhirnya aku kembali ke Proton Edar..

Jarum jam masa tu menunjukkan pukul 3.15..tunggu..punyer..tunggu..
akhirnya tiba lah giliran keta aku..
nak tau pukul brape??????????

PUKUL 5 PETANG!!!!!!!!!!!!!!!

fiuh...sengsara babe......
jam 6.17 petang keta aku pun siap dibaiki...

TOTAL TimE = 7 Hours ++............

CuCi MaTa..

my 3rd Carlo Rino....
suker...

my 1st Carlo Rino Shoes..
i like because...

Tadaaaaa......!!!!!!!!!!


Satu hari di hari Jumaat lepas, lepas, lepas.... (lama dah..)

Aku : Abang..rasa nak p jalan-jalan jer..
Mr. Hb : Ayang nak p mana?
Aku : Mesra Mall... Dah lama ajak abang p, macam2 alasan..keta x servis lagi la, ada
show la..
Mr. Hb : Haa..jom-jom..p mandi cepat..
Aku : Yeay...Tq.....


Selamat la aku n mr.hb ke Mesra Mall, Kemaman..
kunun la sangat mengidam nak makan donut Big Apple..
dah sampai sana, x nak plak..
then, TERMASUK kat butik Carlo Rino..

pastu;

TERBEKENAN kat sling bag hitam...
tersenyum simpul kat mr.hb..
(die memang dah TERPAHAM sangat)
'amik la klu ayang berkenan...'
hahahaha....misi TERBERJAYA!!!!!!!!!!!!!

Dah siap mr.hb bayarkan sling bag itew suddenly:

'Eh! kasut nie sama dengan beg ayang nie!!!!"
ape lagi misi kedua TERBERJAYA lagi...
pulanglah aku ke KT dengan TERSENYUM LEBAR............................