Thursday, October 29, 2009

New LV


uwaaaaa...............
sangat lawa.......................................
jemput la aku nyanyi tuk kumpul $ $ $ $ beribu riban....

Wednesday, October 28, 2009

Bosan Tanpamu BUchuk.......

Huk.Huk.Huk...
bosannyer idup aku....
mr.hb ke Johor dari hari Isnin lagi...

aktiviti aku....

HARI PERTAMA (Selasa)

pagi : bangun, mandi, bersiap,breakfast,telan suplement, pegi KERJA
petang : balik keje, singgah umah mama, lepak2 with dorang, start kete, balik umah aku..
malam : bawak a lot of magazine masuk bilik, kunci pintu, baca2 magazines sampai tidoq..

HARI KEDUA (Rabu)

pagi : bangun, gosok selendang jap, mandi, bersiap,breakfast,telan suplement, pegi KERJA
petang : balik keje, x singgah umah mama coz mama p bengkel orkestra,trus balik umah
malam : kuar ngan abg . . . (dgn izin mr.hb), p beli burger, p kat mama,balik,3G ngan mr.hb sampai tido!!

HARI KETIGA (Khamis)

pagi : bangun, mandi, bersiap,breakfast,telan suplement, pegi KERJA
petang : belum tau coz aku tgh keje lagi nie..
malam : YES!!!!!!!! p jemput mr.hb kat jeti kapal selam!!!!

sesungguhnya idop aku sangat bosan okeyh tanpa mr.hb aku nie.....
haiya..............

Wednesday, October 14, 2009

Cube...cUbe...







BahaYa Air Botol DaLAM KereTa

Aku dapat nie dalam salah satu blog yang aku follow, n aku memang jenis yang suke bebenor simpan air mineral lam kete... lepas baca entry nie, terus kecut perut....
lepas nie aku kena buang sume botol2 air mineral lam kete.. tapi
pssssttt!!!
klu simpan air lam botol Tupperware ok x????????????????????????


Peringatan Utk Wanita:

Hai para wanita, air dalam botol plastik di dlm Kereta Anda, sangatlah berbahaya!!! !

Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen show dan mengatakan hal yang sama persis. Hal ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara,terutama di Australia ...

Seorang teman yang ibunya didiagnosa mengidap kanser payudara baru-baru ini.
Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam Kereta.

Doktor berkata bahwa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi tolong berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam Kereta, dan kirimkan ke teman-teman wanita Anda.

Informasi seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebisa mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca.

Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Wallahualam.

Friday, October 9, 2009

MembeLI BelaH....

2nd SOLVIL...


a pair of new shoes 4 mr.hb......
buat pegi kojer untuk cari duit banyak-banyak bagi kat aku, buat shopping!

MengiNtai 'VillA' sEwa kU.......

Haaa...
kita mulakan dengan ruang tamu..
nie yang aku duk kecoh satu ketika dahulu...
decor sticker...
remember???
omputih le pulop...hehe

Bakul-bakul jangan dibiarkan berdebu yer datin-datin...
korang susun le bawah meja konsul...
confirm stylo!!!

hahahaha...
x tahan nengok gambar aku n mr.hb..
dah macam minah rempit ngan mat rempit...
aku buat nie kat KB Mall...
RM10 sorang...

Set kayu jati sengsuai benor dengan citarasa 'kampung' aku.....
mama yang kasi nie masa aku pindah dulu...
Tq mama.....luv you 4ever.....

Nie bukan cawan untuk minum yer datin.......
nie bekas lilin...huahuahua....
ala-ala yang ader kat SPA tur....


Bakul lagi....
kali nie, datin simpan le kotak yang kiut miut...
asal kreatif, ape pun leh jadi.......

Lawa x langsir aku?????
nak tempah???
dial no ini....
017-96972..
hehehehehehe....

Rak kasut RM39....

Gantungkan bola-bola api.....
hahaha....

My Fav place....
suker nau aku duk lepak kat cni...
sesibuk mana pun aku,
pagi2 mesti make sure bilik nie kemas lu baru aku pi keje...
so walau stress camane pun, tengok je bilik...tenang pikiran....
mintak-mintak sampai ke kerepot pun perangai aku yang 1 nie x berubah....
Aminnnn...



Tempat simpanan pakaian ku...

Meja solek....

Meja makan sementara....
ala yang macam ader kat kedai mamak tur...
sepupu yang duk 1 taman tu kasi so aku n mr.hb guna dulu...

Friged magnet...
langkawi (masa p ngan mama)
cameron highland (ibah gedik kasi..)
kijal (masa p show kat awana)
terengganu (mr.hb beli kat tasik kenyir)
Taman Tamadun Islam..

Dapur kuuuuuuuuuuuuuu......
so simple....

Sekian la laporan karam singh maria......
hahahahahahaha

"HOME SWEET HOME"

Tuesday, October 6, 2009

GodeK-goDek GamboR laMer...

Nie ler sunglass Rayban aku yang dicuri orang....
Uwaaa....
Mahal abah aku belikan tuk aku sempena birthday..

Ader gaya penternak ikan talapia yang berjaya tak???
hehehehehehe
comey ar ikan-ikan nie warna pink!

Wit my bro..

Jom balik...
haa.. nie ler antara kenangan aku n familky beberapa tahun (klu tak silap tahun 2005 @ 2006) yang lalu..
ke Tasik kenyir dan berkelah di kawasan air terjun ' La sir'..