Thursday, December 16, 2010

My 1st Ariani



at last..
aku beli jugak tudung jenama Ariani setelah beberapa kali
kuar masuk kedai tapi kuar ngan tangan kosong!
hahahahaha
bukan per, sayang DUIT..
mahal tu... (bagi aku la kan..)
tapi setelah terpengaruh ngan K.Ta (kawan baik aku)
kata dia, x rugi beli sha..
memang puas hati pakai..
walau mahal, tapi berbaloi-baloi...................
aPE??????????????
x bleh jadi nie..
tambah lak sekarang butik Ariani nie tengah sale sakan..
hari ni, misi BERJAYA!!
mr.hb aku xde (outstation)
tapi ATM kad dia ada.. (hahaha (GELAK SYAITONN))
aku pun call..
aku : hai abang...slamat tengahari...ayg kat Tandoori nie..
(merujuk kepada kedai feberet kami, ala sederet ngan butik Ariani tuh)
mr.hb : hai sayang, sorry abang x jwb phn, abg tido, cni ujan, so sedap tido...
aku : xpe..(nak memboDek kan,haruslah cakap dgn sopan dan ayu gitu!)
aku : abg, ayg tringin nak beli tudung Ariani
(sebenarnya dah byk kali mr.hb offer tp aku denied sebab kata aku,
baju harga RM30 tapi tudung harga RM100...hahahahahahaha)
mr.hb :haa..beli la syg..
aku : YES!! (mujur dia x ckp aritu ayg gak xnk..)hehehehe
so, dengan budget yang diberi aku terus menuju ke mesin ATM..
dannnnnnnnnnn..
tu lar hasilnya...
bukan aku punyer sorang,
aku belanja mama aku skali..
xkn anak je bergaya dgn Ariani kan,
biar mak pun merasa sama..

Saturday, December 4, 2010

NorQasid Rayyan bin Mohd Norhasim

masa nie Qashid baru berusia 4 hari..
muka dia penuh dengan ruam..see???
Untuk mengurangkan ruam2 tu, daddy mulakan misi
menyapu bedak sejuk..
hasilnya.........
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tada!!!!!!!!!!!!!!

hahahahahaha...
dah macam tepung gomak..
ape daa...

tepung gomak pun tepung gomak lah..
janji daddy tetap sayang...
muah!!

senyum....senyum.............







sama x???????????
agak-agak unties,
klu Qashid masuk contest 'wajah seiras' bleh menang x????

Monday, November 29, 2010

OH WE LOVE YOU........

kenangan di hari raya 2010..
(tengah berpantang 17 hari)








yes..he is my baby boy........


tadaa......................
sekarang dengan rasminya aku memperkenalkan
buah hati pengarang jantung aku n mr.hb...

Norqashid Rayyan bin Mohd Norhasim..
Sejibik muka mr.hb kan??????????????
Dilahirkan sihat dengan berat 3.47kg..
Now lengkaplah idup aku n mr.hb dengan kehadiran orang ketiga ini..

Monday, November 22, 2010

oh!!! aku dah bersaLin.....................alhamdulillah..

salam sume...
dah 3 bulan aku merehatkan diri dari meng-update data..
hahahahaha

25 OGOS 2010 merupakan tarikh keramat bagiku
kerana telah selamat melahirkan
NORQASHID RAYYAN melalui pembedahan...

perasaan?????

dah x gerun @ takot dah coz sumenye
dah aku lalui..
betul kata orang, sakit nak bersalin tak dapat digambarkan dengan kata-kata...
jadi, hargailah ibu anda........
mama, along cintakan mama forever!!

Saturday, August 14, 2010

MonaVie


MonaVie Pulse™ Fruits


Selain jamu, nanti aku kena telan jus nie..
mama yang suggest...
uish!! banyaknyer nak kena telan lam pantang nie...

mr.hb cakap
'nak lawa, ikut cakap mama...'

baikkkkkkkk tuan...

Sunday, August 8, 2010

Arigato Kozai'mas Tok Mama & Tok Wan

puas hati sangat coz sangat la cumil..........
klu beli sendiri, mau telan air liur bedeguq-degaq jugak nie...

ni pilihan abah kata mama coz dia agak baby nie boy,
so sesuai la dengan motif singa..
auMMMMM!!!

tilam kecik kat dalam nie dijual berasingan ye puan-puan...
RM59.90..


haaa....
seperti yang mama & abah aku janji kan...
taDAaaaa..........

playpen 4 my baby...
terima kasih, arigato kozaimas, toche aa and tq to my beloved mama & abah....

yang macam apek versi sunburn tu adik lelaki aku...
jarang-jarang ada lam blog aku nim coz die belajar kat UiTM..
balik Terengganu pun jarang...
ni gayanya tengah duk tunjuk cara-cara penggunaan playpen nie...
hihihihi

intai-intai pic masa 30 weeks...



sesungguhnya aku sangat TEMBAM okeyh!!!!

Saturday, August 7, 2010

Mummy sedang menanti kehadiran mu sayang....



wow!!!!!!!!!!!!!!
saya sekarang dah mengandung 37 minggu...
@ lebih tepatnya 9 bulan 10 hari....

sekarang nie perasaan aku BAHAGIA!!!!!!!!!!!!!!!!
no takot2....
no seram2.....
i'm strong mummy!!!!

baby, mummy & daddy tak sabar menunggu kehadiranmu....
we love u so much!!!!!!!!!

Tuesday, August 3, 2010

TadAAA.....

Got U !!!!!!!!!!!
hehehe..cun x my pinky-pinky Sony's camera??????????
maap yer gambor nie dicilok dari mr.google...
huhuhu...

now aku dah genap 37 minggu...
sedang bersiap sedia untuk menghadapi hari
yang sangat ditunggu-tunggu...
mungkinkah hari ini?
mungkinkah esok?
mungkinkan lusa, minggu depan?
bulan depan??? OH NO! NO! NO!

just wait n see...........

Wednesday, June 30, 2010

Percutian yang AMAT cun!!!!

haa..percutian ape cenggini rupe kan??
aku sbenarnya telah check in di HSNZ jam 5 pagi 25 Julai 2010...

kenape???
sebab keracunan makanan..

makan ape??
nasik goreng pataya...

kat maner??
Restoran NR kat Tok Jembal...

betul ke keracunan??
betulll...
doktor yang cakap coz adik aku a.k.a minah gedik pun sama cam aku,
tapi dia x kena masuk wad,
aku kena coz takot pape jadi kat baby....

sakit kena cucuk....
air masuk 7 botol..
balik umah mr.hb cakap per tau??

'Peha ayang lagi besar pada peha abang ar sekarang.....'

nyampah!!!!!!!!!

TQ daddy.............



tq daddy coz adiahkan mummy perfume baru nie...
xnk komen panjang-panjang, lenguh pinggang.............

Saturday, June 12, 2010

AdaKah Aku Dah Bersedia?????

Hrmmmmmmmm...
perasaan aku kini bercampur baur..
teruja + berdebar + takot = huru hara....
hahahahaha

Jumaat 11 Jun 2010, aku n mr.hb bertungkus lumus cuci pakaian baby, blankets, towels n sume yg patut dicuci..
Dah macam kedai dobi pun ada umah aku tu...
dan kelmarin, hari sabtu, aku dah pun siapkan beg pakaian untuk dibawa ke hospital...

mak hang!!!!
gerunnyer.........

"rilex sha...baru 29 minggu..."