Tuesday, September 29, 2009

Lagi Gambor Hari Raye.....










ntah pape beraya kat tepi laut.............. pape pun... layanzzzz.........

Monday, September 28, 2009

RaYe OH rAye...

Gaya mr.hb di pagi raya...
sebelum pi solat sunat hari raya....
xper...pas solat nanti jangan lupe duit raya untuk ayang yerkk.....

Nie masa kat rumah nenek kat Keluang, Besut..

Tengahari tu panas giler..
minyak kat muka aku dah boleh buat goreng ikanggg...

Ngan adik Ipar, Aishah tapi aku panggil kak ami...
hahahaha... koya muda sungguh kakak ipar mu ini.....

Dah besar adik iparku yang bongsu nie...
Ain namenyer...
mr.hb aku nie suke nau usik sampai nangis-nangis budak ni...
ape daa......

Haa tahun 2009 giliran aku beraya di Besut (belah mr.hb)
aku balik ari Sabtu coz ari Jumaat tu kitorang kemas umah kitorang dulu..
seperti 2 tahun lepas, lepas solat sunat hari raya, ramai giler budak-budak akan serbu kat depan umah maksu, time nie le dorang kumpul duit raya..

Yang syoknyer,
ada yang 2 kali salam, maknanya dapat 2x duit raya.
hahaha...
hebat-hebat...
pandai jer rebut peluang time orang bolok woks (ramai) nie....

Pagi beraya kat rumah mak,
belah petang sikit pi rumah nenek kat Keluang..
Raya kedua balik beraya kat Kuala Terengganu plak..
First umah mama & abah,
pastu rumah semua sedara..(umah tok su x pegi pun lagi...)
then, mr.hb dah start keje......

sekian sahaja laporan yang membosankan....
xder idea lar.....

BergeDik Kat Umah Kak CT..

Daddy cool....

Keluarga Bahagia...
Abis anak orang kite lanyak kan k.long???

So Sweet...
gambar nie aku paling suker coz baby tu ketawa...
ngan aku x duduk diam baby nie..
rimas agaknyer..
hahaha....
Mr.hb aku pun x ketinggalan 'amik berkat' pegang baby..
huhuhuhu...

Haaa... mak baby..

Ini le baby yang kitorang arak ke hulu ke hilir..
macam artis plak..
jadi rebutan...

Kak Ct sempat lagi masak untuk kitorang malam tur...
Seronok bila ramai kenalan...

Aku TaK SedIh Lagi Dah....

Hurey.............
Cincin kawin aku dah jupe pun!!!!!!!
ape daa...
bikin kecoh jerk..
cian datin-datin...

pape pun tq n maleh nak celoteh panjang.....
suker nye......

Tuesday, September 8, 2009

KeseDihan Melanda...

Kehidupan......
Ada masa suka, ada masa duka....
Uwaaaaa................
aku x pandai nak berjiwang-jiwang nie...
aku jenis yang straight to the point.........

Senang citer,
CINCIN KAWEN ku HILANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sedihnyer.........
tuhan jer yang tahu perasaan aku camane sekarang nie...

al-kisah..
aku n mr.hb p buka pose umah datin mira a.k.a k.long..
pas aku solat maghrib, aku tetiba teringat pasal cincin aku, try cari takde..
aku bagitau kat mr.hb,
dia cakap maybe aku x pakai kot..
sumpah! aku langsung x ingat..
balik umah, aku tengok kat bekas atas meja solek tu kosong!
SAH!!! aku memang pakai masa p umah datin mira tu..
Datin mira n hb dier pun dah tolong cari kat umah dorang, xder...

Teringat plak aku kat mak kawan aku yang boleh "tengok"
dia cakap cincin aku tu dalam plastik sampah, aku buang masa nak basuh pinggan..
sepantas kilat aku n mr.hb p balik umah datin mira semalam dengan harapan bleh jpe lagi...
Sampai je, datin cakap die dah buang lam tong sampah besar, tapi bandaran x pungut lagi kot..
pe lagi, mr.hb aku dengan semangat ( TQ sangat Dear..)
pakai plastik kat 2, 2 tangan, selongkar tong sampah ngan kawan-kawan aku...
Ya -Allah.... memang terharu gila aku...
pastu ada sorang makcik (penduduk kat situ) tanya..

makcik : Cari ape dik??
aku : cari cincin kawin saya makcik, terbuang.....
makcik : Laaa... bila buang sampah tu??
datin mira : pagi tadi, sebelum pi keje..
makcik : xder dah sampah tu dik, bandaran dah amik pukul 10 pagi tadi...
aku : sob..sob..uWAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa....
xder dah cincin kawin ayang!!!!!!!!!
mr.hb : xper..xper... nanti abg beli lain.. dah xder rezeki la tu.....
datin mira : sabar sha..nanti tuhan bagi yang lebih besar kat sha...k.long tahu memang
sedih..tapi ada hikmah disebaliknya nanti..
dayah : sabar ye sha...nak buat camane..
makcik : nanti mintak abg belikan yang baru la dik...
aku : uWAAAAAAAAAAA.... (tak berenti-renti)

tentu ada hikmah disebalik apa yang berlaku ni..tapi antara yang aku jupe..

1- aku tahu sape kawan aku... datin mira a.k.a k.long, suaminya, dayah n ewok adalah kawan sejati sebab dorang sanggup tolong selongkar tong sampah gara-gara sebentuk cincin kawin aku!!!!!! tak boleh aku gambarkan perasaan aku masa tu..

2-mr.hb aku terlalu sayangkan aku sampai dah selongkar 1/2 tong sampah untuk isteri tercintanya....i love you sayang.....kamu terbaik untuk ku selamanya...cinta dan sayangku semakin kuat untuknya........ (klu makcik tu tak buang sampah semalam, mau habis satu tong dorang punggah..hihihi..lawak jugak)

dah.... tak bleh taip dah... sedih sangat... banjir karang........

Terima kasih atas semuanya.....................
(giler lawak,aku peluk semua orang yang ada kat aku..x pikir pun keadaan sekeliling..
cam dalam drama plak...)

Wednesday, September 2, 2009

jom isi duit RAYE...



Giler semangat nak raya aku nie...huhuhu
jom le datin-datin sekalian join aku isi duit raya lam sampul yang 'meriah' nie...
mula-mula kena lar ader sampul duit raya..
ala..kat Mydin belambak ader jual..
tapi aku x pasti la plak ader x corak belang-belang cam aku punyer nie..
klu xder jangan serang aku yerk!!
aku beli kat kampung mr.hb masa balik aritu..
yang belang-belang untuk budak-budak..
yang Disney tu untuk adik aku n adik ipar aku..
yang sampul besar untuk mama, abah, mak n ayah....

okeyh..
dah ada sampul tur, kena la ada duit plak..(hahaha..budak tadika pun tau step2 nie)
aku dah tukar duit raya ngan a.zul a.k.a pegawai aku..
tukar awal2 senang....nanti xder la aku p tukar kat bank dapat duit buruk...

bestnyer dorang nanti dapat duit......
aku????????????????
sape nak kasi duit raya kat aku????????????????

HEHEHEHEHEHEHE.....

aku kena cari mangsa nie..huhuhuhu
bleh teka sape 'mangsaku'????????

jeng....jeng....jeng.....

bestnyer dorang dapat duit raya....

jom isi duit Raye....