Saturday, July 30, 2011

yEllOw dAY...

Haa....
mane nak pergi nie????


It's yellow day.......
tak ada kena mengena langsung dengan perhimpunan haram yer..
sbb kami nak pergi perhimpunan HALAL...
hihihi

Qashid, pandang sini.....

see???
tak tipu kan???

haa..tu pun daddy,.,.,.,.





sebenarnya kitorang p program santai gamelan (SaGa UniSZA)
di Warisan Sari, kediaman yang saya pernah story lam entry lepas-lepas,
if rajin, korang godek-godek la entry tu yer..

Antara lagu yang diperdengarkan petang tu ialah :

1-Perang Manggung
2-Togok
3-Topeng
4-Ayak-ayak
5- *lupa daa... hihihi

wEStern FoOd PuaN Sha

bahan-bahan:

1-sepaket krim cendawan menggi
(taruk air je 4 1/2 cawan, nie sukatan saye tau)
2-nugget ayamas
3-bun
4-mayonis lady's choice
5-sos thai jenama life


Tadaaaa...
gara-gara mr.hb baru balik dari kursus etiket sosial & penampilan diri,
maka kat rumah kami sekarang semua kena makan
dan pakai ikut etika yang betul (ye kew??hihi)

nak makan sup, ada caranya..bukan main bedal jer..
(actually i dh lama tau yunk, tp since u
nak citer kan, i bt2 x tau je la..hehe)
so, dengan jayanya, i buat la dinner ala2 western nie ha...
hasilnya??


WALLAH!!!! deliciousOOOOO....

sampaikan mr.hb cakap
'sahur nanti abg nak bersahur macam nie la yangg'

pun boleh..pun boleh......

Wednesday, July 27, 2011

Mummy wear SHAWLS.... i like

NeW PasSiOn..
New FaShiOn....










bergaya mengikut peredaran zaman.....
ye la sangat.....
huhuhu..


JANJI KITA,,,,,,, HAPPY!!

Tuesday, July 26, 2011

Botol Oh Botol


Same Brand, Same Colour and Same Price..
Terpaksa beli yang baru sebab mummy dah tertinggal botol Qashid kat
food court Mydin Mall... huhuhu... kenyang sangat sampai terlupa segalanya...

RaYa Oh RaYa









Tadaaaa....
Syukur Alhamdulillah... persiapan raya untuk buah hati saya Norqashid Rayyan almost done! Tinggal lagi baju melayu...dah p intai-intai kat pasaraya, tapi blum ada saiz Qashid...hmm..mintak-mintak ada la nanti....

Aiskrim + Qashid

Hi-Hi-Hi.....
our favourite..
sekarang on the way balik lepas habis keje mesti
kitorang singgah kedai *Buncit (Runcit)
untuk beli aiskrim nie..
Wall Moo utk mummy, Paddle Pop utk daddy...
Qashid???

haa....... Qashid interframe...

kata Qashid : ape nie????
(tipu,tipu...mummy yg buat dialog nie..Qashid xleh ckp lagi)

Haa...meh kasi Qashid rasa sket.... sikit je..takot nanti sakit perut plak...

Nyam-Nyam.. daddy pun kasi Qashid rasa gak....

sekian...........

Tuesday, July 12, 2011

Berbuka Puasa hari ke 12 / 20

Acara wajib : bergambar before we moved....

It belong to me : Fettucini Alfredo atau versi mr.hb Fettucini Decaprio..haha

aik?????

Haa...baru betul... Nasi Goreng Klasik, daddy punyer..

Xtra menu : Spicy Chicken Pizza

Kami berbuka dulu yer...bye everyone...............


tarikh : 12 Julai 2011
Lokasi : Pok Wan Kopitiam