Thursday, July 30, 2009

EleMen Tak Di sAngka...




"Semalam Di Kuala Terengganu.......... Hatiku Tak Jemu...........
Bandarnya Yang Di Tepi Pantai...... Pandangan Indah Permai.........."

tetibe angin kus kus aku datang nak menyanyi-nyanyi plak...
kata penyanyi, haruslah menyanyi kan..... huhuhu...
nie aku nak story telling pasal malam tadi, aku n mr.hb kesayangan ku itew p ler tengok final pertandingan lagu retro..alaa..yang aku frust tak dapat join tur...
sebelum aku melalut lebih jauh, CONGRATULATION kak kuna coz got 1st place!!!!!!!
RM2500.00 tur.... kaya ler ngko....
blanjer le adik nie makan nasik lemak ker, laksam ker, pulut gaul nyor ker... (korang kenal x pulut gaul nyor nie????, jangan le buat bandor sangat datin2 weh....... haa... nanti ader masa aku tunjuk rupe pulut nie yerk!)

tapi aku nak komen ckit ar pasal pertandingan tu...
aku rasa xder aura ar...
ntah...
macam kosong jer...
benda sama jer......
senang cakap, hambar.... (wah! lazer ngko sha, nak kena gam???)
ini pendapat peribadi jer.....
mintak maap yer...

tapi yang part aku nak ceritakan sebenarnya ialah....
jeng..
jeng..
jeng..

korang kenal x awek cun kat ateh tu????
bukan aku.... (aku dah tentu-tentu perasan cun kan...)
yang ayu bertudung tu....
bukan ayu untie nora, die dah ader style baru...rambut besar...

haaa... tu ler follower aku... "Giesalim"...
die datang ngan HANNAH MONTANA kat aku n mr.hb..
sengeh-sengeh...
aku buat dek je la kann.. (aku nie malu nak tegur tambah2 aku x perasan tu die.. x pernah jpe di alam realiti..)
tup2 mr.hb tegur.....
waduh!!!! skandal nieh.....

ropenyer gie ni penah praktikal kat ofis mr.hb aku..
n die siap bagitau lagi die follow blog aku..
baru ler aku ingat n secara sendirinyer terperasan... " Eh! Gie kan??"
aku tanya ngan penuh sopan nyer...

ape lagi bila aku dah start kenal orang kan, mula ler tergedik-gedik..
siap amik gambor lagik...
buat a.nik : " sha dah jupe Gie n HANNAH, a.nik bila lagi? leh post gambar lam blog "selamat datang ke taman skodeng".......

huhuhuhuhuhu

Tuesday, July 28, 2009

Time Aceh Mr. HubBy...





Setelah tergedik-gedik duk bodek nak new fragrance,
AKHIRNYA KINI PASTI...

aku selamat menerima CK Euphoria Blossom....

Tak der yang istimewa sangat nak cite pasal fragrance nie coz aku dah pakai dulu kan..

if u allzz baca old post aku, jpe ler dier nie..
Aku ingat nak try yang lain plak,
tapi menghormati ler mr.hb aku yang memang suke no bau CK nie...

ada chemistry.......
ye ker dear??? hahahahahahaha..
papepun tQ my Dear...

I LovE yOu,

YoU lOve Me,
We Are Happy FamilY......................

(ulang berkali-kali yerk lagu ini datin2)

kiRa Duit Simpanan...


Huhuhuhu... banyak jugak duit simpanan aku... bukan simpanan kat bank, nie sume sebenarnya duit-duit lebihan aku berbelanja.. aku letak lam bekas kat ofis aku.. tadi gatai tangan plak nak mengira.. boleh koya jadi taukeh kedai runcit.. kira untung rugi..hehe sumenyer ader lar lam RM8700.00!!! wargh! memang penipu tegar!.. 87.65 sen ar.... korang pun,,,,,,, beriya-iya percaya apesal kan.....???

Monday, July 27, 2009

BanTal Baru....SemangaT Nak Main Gamelan!!!


Comey tak????
nie ler bantai (buat lapik punggung) aku petang nie...
aku join kelab Gamelan di UDM nie, nama kelab aku tur Gamel Sari..
So, lanjutan daripada itu, hehe macam nak buat surat rasmi plak.....
aku n a.nik p ler Hock Kee Seng (ibarat cam Pavilion ar kat pejabat aku nie)

terkedek-kedek berdua
(jangan buat kenyataan mengada-ngada kat press ok, aku dah mintak izin mr.hb tau!)
bukan kitorang berdating, tapi p mencari bantal nak buat lapik masa main gamelan nanti..
xcited giler nih!!!!!!
ade tu memang ar ade, tapi buruk!!!!!!!!!
dah ar tinggal 2 je...
kotor plak tu..
mahal plak tu, dah buruk tu diskaun ar ckit...
(ape ngko ingat pasar malam ke nak tawar-menawar sha oit??)

tapi dah xder choice, terpaksa le aku n a.nik beli jugak bantal nie..
RM12.90...
mahai...............
kotor............................
tapi macam best je untuk aku penyek nanti...
siap ngko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pagi Yang Kecoh!!!!!



Kah! kah! Kah!
Ape kes pagi-pagi aku dah bikin kecoh?????????????????
nie cite pagi kelmaring..orang KL cakap pagi semalam...
(pagi kan cerah, apakaitan ngan malam plak nie?) Ntah le labu....

Aku cam biasa ar antara pekerja-pekerja UDM yang awal datang kojer..
(perasaan? memang btoi pun u allzz)..

datang-datang mesti punch card kan, bukti aku datang awal...

dengan penuh mesra aku on le pc aku yang tersergam indah itu...
tetiber bunyik "TEEEEETTTTTTTTTTTTTTT"...

wah! ada lagu tema nampak??
Aku pun try ler lagik...
xleh on jugak pc aku tur... apehal plak nie, dah lambat aku nak punch card nie.....
terpaksa lah aku punch melalui pc a.nik dulu..
pukul 8 tepat aku pun call.. (tipu! bukan aku, a.nik yg call PTM).
10 minit kemudian datang ler En. Zuraidi ngan uniform Barisan Nasional dier (biru daa..)
punyer ler die semangat operate pc aku tu..
tertonggeng2 bawah meja aku...
tapi still lagik pc aku tu menyanyi - nyanyi riang lagik...
lepas dicari-cari masalahnyer,,,,
en.zuraidi tetiba cakapcamni

"sha, aci tak aku tumbok ngko????"

waduh-waduh!
banyak cantik muke ngko nak tumbok aku, balik ar tolong mak tumbok sambal belacan!
haaa..tumbok puas2..hahaha...

memang patot pun klu aku kena tumbok!

punye le penat c Zuraidi tu operate pc aku,
ropenyer tepon kat ateh meja aku yang tertindih kat enter keyboard pc..tu lah yang menyebabkan pc aku tu menjerit-jerit bagai nak gila...

hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..

Manyak SOLI..................................

Sunday, July 26, 2009

Apy BesdaY PokcHik a.k.a datuK AsRi


Besday Men..(sila jangan nak perasan boy lagi dah yerk)

Nie ler pasangan laki-bibik (eh!!!! bukan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Laki-BINI yang romantika de amor, desperado..hahahahaha
Pokchik n K.Long...
My Best Friends Ever...
Nie aku yang suke 'potong' muke orang!!!! huhuhuhu
korang pun tentu dah paham bebenor ngan prangai aku yang 1 nie kan..
ader ke pape petua yang bleh aku amalkan agar x 'potong-memotong' lagi??

Nie live band yang menghiburkan tetamu yang datang makan kat cnie..
walaupun sume nie aku kenal n ader diantaranya anak murid mr.hb, namun aku tetap nak puji gak. dorang main memang best!!!! so, jom sumer ke B' Benteng, Taman Tamdun Islam..
Korang bleh request lagu tau!!
X kena xtra charge pun..

Bukan camera aku yang cap ayam tapi tangan aku yang menggigil nak amik gambar Jaki yang sangat bagus main percussion...
(wah..aku dah puji nie,blanjer ar makang....)

Apy besday to You........
wah...dah tua pokchik sekarang yerk...

statement berani mati ( mampus aku nanti...compem!)
Arap-Arap pokchik berbahagia dengan k.long a.k.a Datin Mira sehingga akhir hayat..

moga juga dikurniakan berdozen-dozen baby untuk tatapan umum..


N...........




Tq coz bawak kitorang celeb kat B' Benteng malam tur!!
best sangat walaupun masing-masing bayar bil masing-masing kan....
(hahahahaha...pesal aku xleh tahan nak gelak nie..tulun..tulun..)

aPe dAh JadiK Ngan PopiA akU nie????




Di petang yang indah, aku nie dengan penuh alim berangan le nak jadi isteri solehah..
aku bukak ler peti ais, kuarkan ler popia untuk digoreng..
dalam hati aku, mesti mr.hb suke n senyum sampai blakang kepala bila balik keje nanti..

dengan semangat itu ler aku panaskan minyak n goreng le popia nie..
aku tunggu......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
punyer tunggu.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tunggu lagik...
-
-
-
-
-
-
aik??
naper popia aku jadik cenggini????
aku panik!!!!
nak nangis, geram, nak hempuk pala tuan kedai, macam2 perasaan bercampur menjadi SATU *macam tajuk konsert siti plak..

cube datin2 tlg xplain kat aku, pehal popia aku jadik rupe camni??
dah macam roti kirai pun ader..
plak tu x masak2...
x hangit2....

GERAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!

memang aku nie xder bakat memasak ker??
atau popia nie yang x menjadi??
aku BUNTU....

kesudahannya aku goreng Nuggets Ramli......
tetap mr.hb senyum coz aku yang goreng nuggets tur....
(tapi aku tetap nak tempeleng jer popia tu.......)

joM MamaM !!!!


Nyam! Nyam!
aku pasti n sure sume kecur liuq tengok lauk nie kan???
hahahahahahahaha.....

cam biaser ler hujung minngu aku ngan chef aku a.k.a mr.hb akan main masak-masak..
alaa macam zaman kanak-kanak riang dulu.. cuma bezanya aku guna lauk pauk yang betul,
xder la mainan yang macam mama beli kat The Store atau Sogo tu kan..

Sejak kawin. nie la kali pertama kitorang (wah termengaku plak) masak ketam sendiri (bukan x penah makan ketam tau! No! No ! No! jangan salah baca entry mak nie yerk..)
Sebenarnya yang tang ketam tu chef kat umah aku yang masak..
aku tang goreng peria ngan telor tu haa... (sekarang dah maju ckit yerk datin2 skalian)

jOm MamaM!!!!!!

Saturday, July 18, 2009

TereNggAnu NelaNg!!!!!!















Laaaaamenye aku tak jenguk blog aku nie...
macam dah bertahun lamanya...

Pagi ni otak aku ting tong la pulak...
tak tahu nak cite ape,
so aku rasa baik ler aku cite ckit pasal aku p bertanding baru-baru nie...

untuk pengetahuan sumer, aku n the geng telah menang besar!!!!
Terengganu Nelang!!!!!

Najib telah menjadi Johan kategori Lelaki,
Aku Naib Johan Kategori Wanita &&&&&&&
Amalisa Tempat Ketiga Kategori Perempuan Keberet... (Hahahahahahaha....Gurau Je la Weh!!!! Jangan Marah, nanti aku lelong kat bundle baru tau!)
aku sangat berterima kasih kat Amalisa ni coz d sebabkan die ler aku dapat perfom dengan penuh kegedikkan dengan jayanya...
untuk amik mood lagu aku tu, dari awal kitorang 2 orang yang ngok nie berlakon jadik pompuan keberet...wa caya sama lu ar Lisa...

aku akan sentiasa kenangkan saat kita dikacau 2 cina mabuk todi kat depan hotel kita tur....
(takut giler kan???)
Dengan kejayaan ini maka aku tidak lagi berdebau-debau.....

Tahun depan nak masuk lagi lar..
Hadiah mahal...
kui.kui.kui.

Nie le bukti-bukti kegedikkan aku ngan Amalisa sepanjang kat Kuantan....

Monday, July 6, 2009

tAk De KeJer...





LaTIhaN BintaNG KlaSik lagie.....

Penerbit (kiri) aku panggil a.Rizal.. Dia nie sangat mengambil berat terhadap kesemua peserta...
yang baju oren tur, penasihat & koreografer kitorang..aku panggil uncle Zili...
selama latihan kat RTM nie, mereka berdua banyak memberi komen-komen membina dan kata-kata semangat buat kitorang (aku memang semangat sokmo)...terima kasih sangat a.rizal & uncle zili...
Haaa...nie la Amalisa...
amboi,sejak aku taruk gambar ngko ngan adik2 ngko bukan main lagi mintak nak jadi glamer...
untuk tidak menghampakan ngko, haaa nie aku dah publish gambor muke ngko besau-besau....!!!
Kerlingan manja.....
antara bait-bait senikata yang dinyanyikan dengan penuh manja (eyek jerk....haha)

yang nie tak habis-habis dengan surat terakhir dia...
hahahaha..
nanti aku mintak abang posmen tulun ngko pos kan sume surat-surat tu yerk...huhuhu



Latihan...latihan dan latihannn lagie....

nie la rutin kitorang sebelum berangkat ke Kuantan pada 8hb nie.....
sebelum start ngan latihan nyanyian & persembahan,
kitorang kena jogging kelililng RTM Bukit Pak Apil tu 4 round!!!!!
aku yang sempot nie pun lari la dengan penuh semangat kesukanan (pulak dah..)..
sampai 4 round??? mmg x la makcik oit.....
aku nie kan ada penyakit sempot...huhuhu
mula-mula aku lari lar, round ke-2 lari lagik.........
round 3! jeng...jeng..jeng...
aku start melenggang kangkung......
round 4!
memang aku melenggang terus!!!!
memang tak bawak kangkung lagi dah......

lepas jogging, start dengan latihan nyanyian...
ari Rabu nie, aku xder la yerk kengkawan sume....
sampai ari Sabtu aku terbuang kat sana...
mr.hb aku datang masa bertanding jerk coz die koje..
xpe..keje la ye bang ye... nanti dapat banyak duit, kite bahagi 2...
hahahahahaha

'DOAKAN KEJAYAAN AKU & KENGKAWAN YERK SUME!!!!'