Sunday, May 31, 2009

LaGi KezUtaN Buat Hubby...


kuang! kuang! kuang!
sape sangka.....
harini lam akhbar sinar harian ader gambar hubby aku...
di ruangan siapa anda?
hahahaha...
rezeki di hari lahir......








Happy Besday DeaR....

alamak!!!
senget plak...
xper la ye....
tahun nie lain ckit sambutannyer coz tetiba je
hubby aku nak raikan dengan aku and family jer...
apepun kitorang tetap enjoy dengan kehadiran mama, minah gedik (ibah) ang uk ik..
mmg seronok.....


uk ik yang sentiasa malu-malu kucing..... (kunun...)




si minah gedik pun nak interprame jugak....





me mama and me hubby....


macam budak-budak pun ada hubby aku nie..
blum ader baby la katakan..
layan jer...............

nie la gaya besday 'boy' hahahaha...

nie plak adiah yang adik-adik aku kasi kat abang long dier..

mama hadiahkan jam tangan..
suke bebenor hubby aku..
tq mama.........................

waduh-waduh...
harini pakai jam baru hubby aku....
jeles sunggoh.......


HAPPY BIRTHDAY TO
MY HUBBY...








































































































































































MisteRi hAdiaH terUngkai..

haaaaaaa.....jeng! jeng! jeng!
nie la hadiah yang terpikir dek akalku.....
camane? ok x?
aku susun ikut suke hati aku gambar-gambar itu sume
kat atas kertas itam,
pastu p hantar kedai buat frame..
mintak-mintak la hubby aku suka sangat dengan pemberian yang tak seberapa ini..
nie antara bahan-bahannyer ye tuan2 & puan2..
aku p beli kat Hock Kee Seng lunch hour tadi..
sempat gak terserempak ngan kawan aku, Zurina..hehehe

peace!!!!!!!!
sampai kemek tudung aku..
tak per janji bleh interprame jugak...

sampai kekejangan kawan ku ini.............
kecian bangat sih.......

bukan nak buat layang-layang ni tau!

buat abang : haa tengok nie, bukan senang nak bungkuskan tau!
siap kena tubuhkan pasukan lagi tur......


hahahahahahaha!!!
besaq nyer bow tie a.nik..
mau terbelalak (ntah btol tak) mata tetamu...

ta da !!!!!!!!!!!!!! siap dah.......

isinye aku main reka jerk...
nak romantika de amor,tapi tak pandai..

ini lah rupe luaran kadnyer...

ucapan buat abang ..........

seLamaT haRi Lahir....
semoga abang sentiasa diberkati..(aiseymen,aku nak ucap pe nie...aku tak reti..)..
semoga perkahwinan kita ini kan berkekalan sehingga akhir hayat..dan di kurniakan anak-anak yang soleh,solehah, comey dan bijak.. (ok ker ucapan nie?? dah laa..aku memang blur bab ucapan nie....)
akhir kata (chewahhhhhh) :

AyANG cINTAKAn abANG sEADAnYA......

Saturday, May 30, 2009

perTAndiNgan KlaSik NAsional (peringakt zon timur)

Syukur alhamdulillah..
berjaya jugak aku ke peringkat zon timur maknanya aku akan mewakili bandaraya pesisir air..
waduh...
berat tanggungjawab..
tapi dek kerna minat dan cintaku terhadap seni, akan ku cuba melakukan yang terbaik..
moga-moga dapat mengharumkan nama negeri Terengganu ini...

Lagu yang aku dapat untuk pertandingan ini 'Esok Malam Kau Ku Jelang' nyanyian Hetty Koes Endang... takotnyeee...

Pertandingan diadakan di Pahang 11 Julai nanti dan setelah undian di buat aku dapat giliran ke 10.......

mak ai..........

Monday, May 25, 2009

GAmbar LAma (BLum TahaP KLasIk laGik)

hubby ku yang sentiasa menyokong aku..
i love you so much hubby...

masa ni aku dapat johan pertandingan lagu-lagu 60-an..
sebab tu dapat bergambar ngan vespa nie..
(tak jadi johan pun leh gak bergambar...huhu)
aku saje jer wat kecoh...

hik.hik macam idop zaman pop yeh yeh!

masa ni kitorang nak menghadiri besday party
salah sorang kawan baik aku...

bergaya ayu la kunun...huhuhuhu

bergambar kenangan di cameron highland..

bismillah tak aku nie??
main ngap jer..

berangan jadik model strawberry...
muka cam aku mana lah laku nak jadik model..
perasaan nye aku nie.. hik.hik.

yeeeeeeee.... tengok,mama petik yang besar...

senyum terpaksa..hahahahaha
jangan marah uk ik no...

adik ibah yang memang suke bergambar

BesDay AbaH TahuN LEpas...hehehe

kek istimewa buat abah...........

potong jangan tak potong bah,,,
kami dari tadi tringin nak mkn kek tur....
tersengeh adik ibah..(haiya)

waduh! waduh PAk!!!!!
romantik bangat (jeles aku nih!!)

Abah with adiah-adiahnyer..
suker la tur...kik3!
(abaikan hubby ku kat tepi tur yerk)

Alamakkk...
tingginyer aku..(haha perasan)
memang ar nampak tinggi coz abah duduk ateh krusi..

Mama, aku, hubby and of course abah ku.......

bESDay AbahKU Tahun LePAs..hehehe


Sunday, May 24, 2009

aDik KU Angah...Kuang..Kuang..Kuang..




KaK Long,,,,Sha dah ganTung!!!!

Hari tu, selepas temankan hubby aku praktis (muzik), apelagi..die kena la temankan aku plak kan??kitorang ke kedai Mega Lace (alah..sederet nagn Vincci tur).. kitorang p bukan berdua,sebaliknya kawan yang aku sayangi (K.Long aku panggil dier) nagn suami die jugak..

Bila pompuan dah masuk kedai tak nak tengok terkelip-kelip jer kan?????
Misi pun bermula bila aku nagn k.long beli bola-bola rotan yang comey ini..
Yang besar RM6.90 dan yang kecik-kecik tu RM4.90..

Balik umah petang tur aku pun terus ikat tali kat bola rotan tu..
then mintak bantuan hubby aku untuk gantungkan..(aku gayat)..
Akhirnya..ini lah hasilnya..

K.Long dah gantung blum?????????????????????

APer DAaa...

Setelah semalaman aku berhempas pulas (bukan kucing aku nak beranak) tapi sebab nak snap pic untuk dimuatkan dalam blog aku nie..

Tergelak sakan hubby aku yang tengok aku tertonggeng-tonggeng untuk mendapatkan angle yang terbaik.. (persis jurugambar profesional gitu).

Akhirnya telah ku paparkan segala macam benda yang aku ada..Blog nie dah jadi macam diari aku plak..serrronok...

harap-harap kengkawan sume suke la lawat blog aku....

Selamat Berkawan...

PeNJagaaN dIRi....(kerana diriku begitu berharga)

Bedak.....
tak tahu nak cakap pe sal bedak nie..
aku beli kat Sogo..
kadang-kadang kirim kat abah suruh tolong beli..
kat Terengganu lum ada..

Haaa... ini lipstick aku..
best guna..
warnanya cantekk..
beli kat Pacific KB Mall..
Nape la tak de butik Dior kat sana kn??
klu tak tentu aku dah dapat paper bag Dior nie..


untuk muka aku pakai AG2000..
orang kata hasilnya lambat..
tapi aku setia menunggu coz
aku takot nak mencuba
yang mengarot-ngarot..

Body lotion from Body Shop..
emmm.. mangi....


SHampoo Loreal jer...
nantilah klu dapat durian runtuh..

bleh tukar jenama mahal ckit..kn... (berangan)

Haiya...sabun pun nak tayang ker?????
nanti korang tanye plak kan....
hehehehe...

maCam-MacaM Jam.. (x la byk sgt pun..hehe)

TITUS
Jam ni la yang aku buat lasak hari-hari..
dari tali jamnye yang berwarna putih melepak,
dah jadik kelabu asap..hehehe...
Ini lah keuntungan yang ku dapat bila
temankan mama shopping..
(lu pikiaq la sendiri kengkawan...)


CLAUDIA
aku pakai jam nie time ade dinner..
sayang la coz takot tercabut plak intan permata dier..
aku nie ganas..

SOLVIL
Jam pink ni pun aku suke pakai gak coz
aku nie peminat pink colour...


CHANEL
Ini hadiah..... (wah penuh misteri nusantara..hahaha)
tak bleh komen lebih-lebih..

POLO
Nie buah hati aku (sekarang dah suami) yang belikan
masa tu jam aku tetiba putus tali plak (Guess putih), lunch hour kami kuar p beli..

ALBA
Nie asalnye jam mama,
tapi die xnk pakai..

ape lagi.....
aku le yang rembat, pi potong tali ckit..