Tuesday, December 29, 2009

WoW!!!!!!

Wow!!!
Siapakah pemilik susuk tubuh yang menawan ini??????????
36-24-36

APE????
Abg Nik???
Bior betoi..
sejak bila ko bertukar wajah nyah!!!!!
dah ar rembat blazer k.ta plak tu!!!
haiya......
Haaa... ni lagi satu kes!!
pakaian rasmi ke pejabat..
mengikut pekeliling baru..
berkuat kuasa 30 /12 /2009..
1-kemeja (jgn sesekali tuck in!!)
2-sluar slack gantikan dengan
kain pelikat tapi klu kain batik bini yang x guna dah pun bleh gak...

3-selipar CAP JEPUN!!!!!


ini la contoh pekerja cemerlang...
hahahahahaha

Tuesday, December 22, 2009

Tadaa......!!!



Tadaaa!!!!!
Cumil tak???
gebu tau!!

tapi yang aku pelik,
ni KuCiNG ke MusaNG??????????
hahahahaha....

pape je lah Jah, janji best sangat peluk..
ni adiah dari anak didik aku..
yang aku bawak p bertanding FEStKUM 8-14 Disember 2009 aritu..
7 Hari tinggal umah..
(eneh! bukan risau umah, rindu mr.hb lar...huhu)
anak didik aku nie dapat Pingat Perak..
sangat OK la bagi pertandingan peringkat kebangsaan...

Mula-mula KuCinG a.k.a MuSang nie masuk umah aku, mr.hb cakap,

"Ish!! tak boleh nie, berbulu, asma nanti, kita simpan k.."

Jawapan aku???

Aku tak hiraukan!!!!!!!!
aku peluk gak, letak atas katil gak!!!!

ada aku kesah?????????

Monday, December 21, 2009

At Last, Its Coming..........

At last...
setelah 2 tahun 3 bulan aku n mr.hb menyulam cinta akhirnya
aku disahkan preggy oleh Dr. Aishah..

baru 3 minggu katanya...
start itu lah (eh! x! start aku buat urine test ari Jumaat aritu)
berkumandanglah ayat ini....

" Ini Tak BOLEH.... Itu TAK BOLEH"

oleh siapa lagi kalau bukan mr.hb aku tu...
uwaa...
rimas ar...........................

tapi syukur gak coz setakat ni aku belum terlibat dalam kes morning sickness lagi kecuali 1 nie :-

aku jadi pemalas yang amat...........
even mug aku sebijik pun aku tinggal je lam sinki..
huhuhu...

bukan pembawakan sangat ni, tapi perangai...
hahahahahahaha...

dalam masa yang sama aku juga amat teruja untuk
melalui hari-hari mendatang sebagai future mummy....

doakan semuanya ok yerk...
n any suggestion 4 private hospital in Terengganu???

jom datin, teman i shopping!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, December 19, 2009

wHat??? wHAt?? APER??????????????????

argh!!!!!!!!!!!!!
lenguh aku menaip, entry aku ilang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sabor..sabor.....

nie, aku nak cite, 18 Disember 2009 aku n geng datin-datin bersama dato masing2 ke Ri-Yaz Heritage Resort & Spa having our dinner...
malam nie special coz aku ada berita yang akan buat dorang TERKEZUZ!!
SURE punyer..........

Before that, mamam dulu..menunyer ala macam kat restoran jugak cuma
nama jer yang pelik ckit..
tapi yang paling menarik hati ialah NASIK GORENG MEK COMEL..
hahahahahahahaha..
best!

sementara menunggu makanan selamat sampai ke meja kami, masa yang ditunggu-tunggu telah tiba.....
beritanya ialah................................

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


aku preggy.............
akhirnya....
syukur..alhamdulillah....
tengok ler datin-datin tu..
nangis plak..
malu weh, orang tengok..
'Imej kena jaga datin...'

huhuhuhu..
papepun, detik itu memang indah....

Wednesday, December 2, 2009

Let Have Some Fun...........

Good Tips 4 husband n wife....
hehehe...
having a romantic dinner together gether.......
pehal lar gedik nak speaking pulop si sha nie.....

sebenarnyer datin, i xder idea nak buat karangan..
maleh ar...
bye....
(ntah pape.....)

Tuesday, December 1, 2009

The Best Romantic Story Ever....

Huk....Huk....
Bestnyer cite nie...

Maap la, film nie dh lama MELETOPP!!
cuma aku je yang baru tengok..
huhu...

Ye la dulu-dulu aku nak tengok belum cukup umur...
kata orang cite nie 18sx ckit...

so setelah 2 tahun 3 bulan aku kawin,
akhirnya aku beli cite nie..
tengok la berdua ngan mr.hb..

sedih.....
u jump, i jump....

siap leleh air mata aku...
mr.hb cakap,
'hahahahahaha...ape la ayang nie, tu pun nak nangis, meh cni abang peluk..'

ape la!
x sensitif langsung la mr.hb aku nie..
dh cite sedih, haruslah disusuli dengan tangisan sayu....
x gitu datin?????

apepun, memang best abish!!!!

Saturday, November 21, 2009

1 Suit..Kah! Kah! Kah!

apa yang aku nak story nie agak XXX ckit dan mungkin melampau bagi segelintir pihak..
tapi ape pun aku TETAP gak nak story kan kegelian hatiku ini...

hahahahahaha!!!!!!!!!!
haaaahaaaaaaaahaaaaaaaaahaaaaaaaa!!!!!!!!!!
KAH!KAH!KAH!KAH!

cuba datin-datin perhatikan corak kat selipar Crocs nie..
lawakan??

corak rimau... aummmmmmmmmmmmmm!!!

tapi......

kenapa????

why?????????????



SAMA NGAN CORAK
PAKAIAN DALAM JENAMA PIERRE CARDIN????????????


AKU X TAHAN!!!!

lawak sungguh................
aku dapat bayangkan betapa gahnya berjalan di bando pakai
selipar crocs n tut itew..

1 SUIT!!!!!

PooR My Dear...


hehehehe...
poor my dear, gusi dia bengkak..
n now muka dia jadi senget..
hahahaha...

lepas p amik ubat kat Klnik Pergigian Husna,
terpaksalah mr.hb telah gak ubat
yang maha pahit itu...

Mudah-mudahan lepas nie sembuh la gusi mr.hb..
n...
his face back to normal...
huhuhuhuhuh....

Wednesday, November 18, 2009

Sijil perkhidmatan CEMERLANG

Silalah pusingkan leher ye datin2, datuk2...
dah puas i cube nak betulkan pic nie, tapi ni la jugak hasilnyer....
takpe, bleh buat senaman leher kan? kan?

Utusan Rasmi UDM....
jeng-jeng-jeng....

Alhamdulillah....
walaupun baru 1 tahun i bekerja, tapi kerja i diiktiraf jua.........

1 petang di hari Jumaat...


1 petang di hari Jumaat yang lalu-lalu (lepas2 ntah bila dah nie)
Aku n mr.hb yang kebosanan p ler merendek kat bando KT..
lalu kot PASAR PAYANG yang tersohor di serata Malaysia nie..
kata orang tak SAH kalau ke Terengganu, tak singgah di Pasar Payang nie..

Macam-macam ada..
tapi yang menjadi kegilaan pelancong ialah Kain Sutera, Kain Batik & Keropok..
Juga tidak ketinggalan Telor Penyu..
Kalau korang yang selama idup ni hanya telan Telor Ayam, mehle datang Trg,
Try Telor Penyu.. (aku x penah try, geli ah...huhu)
(tapi aku ada baca yang telor penyu nie x bagus utk kesihatan..ntah la..
sape Doktor tolong jawab..)

Al ceritanya, aku asalnya singgah coz mr.hb nak beli buah..
Tapi dah dapat parking baik punya, aku pun mengambil kesempatan untuk meninjau keadaan di situ...hahahaha

Tomeynyer........................eeee...geram!!

Comeykan kucing nie???
Eee....geram jer....
Nama dia Tom (klu x clap aku la..aku nie akn pelupa)
Kepunyaan Bob..

Aritu die bawak p ASENI,
bulu die lembut macam kapas...
harga die 1k ++++...

Tapi aku xleh bela, mr.hb dah warning..
"ayang ada asma,so kita xleh bela.."
Uwaaaa...
tapi comey.................

Tuesday, November 17, 2009

nah nie....amik lagi gambor....

Not our baby...
It's ok dear....huk.huk..

Time akad nikah 2 years ago....

Nak kuar pun sempat lagi bergedik kat depan cermin...
kalau mata korang tajam, siap nampak plastic bag kat tangan aku...
huhuhuhuhu...

Kah.Kah.Kah......
Safety FIRST!!!!!
Korang penah jupe orang pakai helmet kat lam office???????????
aku dah jupe........

Could i have this moment forever........
Ku milikmu...........
My scandal.....
hehehehe..
adik gue lor....
ensem bangat kan???
kunun....

MOnCONGnyer mulut.....
nyanyi dengan sepenuh hati.....
Masa nie nyanyi lagu SALOMA so kena ar sepenuh jiwa..
ala kaberet gitur...

Lagi Lagi SENaRIO....SenaRio KeHidupan....

my favourite picture....
menyentuh kalbu....

hahahaha...
lepas geram...

huk.huk...
gambar aku xder...
masa nie aku beraya di Besut...
(giliran ikut mr.hb)

Sanak Saudara belah mr.daddy....

Sunday, November 15, 2009

Monday, November 9, 2009

Mari BerbeLanja


Maleh plak nak ngomel panjang-panjang..
ini ler natijahnyer bila aku kuo p guardian...
hehehehe..
p kedai buku pun ader je yang berkenan kat hati aku untuk ku beli..
huhuhu...

Saturday, November 7, 2009

TaYar HoNeY ku PanCit.....

Mekanik gue...import tau!!!
hahahahaha
Wahhhh..rim kuning you........

HuHuHu...
pe kes tayar honey dew gue merajuk....
terpaksa i import 'mekanik' terhebat....
hahaha...
cian abg....
tapi dah ok dh honey dew ku ini..
surut duit lam akaun..
hehehehe...

Monday, November 2, 2009

Syukur........

Wahhhh.......
Rezeki is coming!!!!!!!!
Aku dapat 2 offer untuk show.....
duit.........................

Alhamdulillah.....
Bleh ler beli aper yang ader lam wish list aku....
Seronok............................

Thursday, October 29, 2009

New LV


uwaaaaa...............
sangat lawa.......................................
jemput la aku nyanyi tuk kumpul $ $ $ $ beribu riban....

Wednesday, October 28, 2009

Bosan Tanpamu BUchuk.......

Huk.Huk.Huk...
bosannyer idup aku....
mr.hb ke Johor dari hari Isnin lagi...

aktiviti aku....

HARI PERTAMA (Selasa)

pagi : bangun, mandi, bersiap,breakfast,telan suplement, pegi KERJA
petang : balik keje, singgah umah mama, lepak2 with dorang, start kete, balik umah aku..
malam : bawak a lot of magazine masuk bilik, kunci pintu, baca2 magazines sampai tidoq..

HARI KEDUA (Rabu)

pagi : bangun, gosok selendang jap, mandi, bersiap,breakfast,telan suplement, pegi KERJA
petang : balik keje, x singgah umah mama coz mama p bengkel orkestra,trus balik umah
malam : kuar ngan abg . . . (dgn izin mr.hb), p beli burger, p kat mama,balik,3G ngan mr.hb sampai tido!!

HARI KETIGA (Khamis)

pagi : bangun, mandi, bersiap,breakfast,telan suplement, pegi KERJA
petang : belum tau coz aku tgh keje lagi nie..
malam : YES!!!!!!!! p jemput mr.hb kat jeti kapal selam!!!!

sesungguhnya idop aku sangat bosan okeyh tanpa mr.hb aku nie.....
haiya..............

Wednesday, October 14, 2009

Cube...cUbe...







BahaYa Air Botol DaLAM KereTa

Aku dapat nie dalam salah satu blog yang aku follow, n aku memang jenis yang suke bebenor simpan air mineral lam kete... lepas baca entry nie, terus kecut perut....
lepas nie aku kena buang sume botol2 air mineral lam kete.. tapi
pssssttt!!!
klu simpan air lam botol Tupperware ok x????????????????????????


Peringatan Utk Wanita:

Hai para wanita, air dalam botol plastik di dlm Kereta Anda, sangatlah berbahaya!!! !

Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen show dan mengatakan hal yang sama persis. Hal ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara,terutama di Australia ...

Seorang teman yang ibunya didiagnosa mengidap kanser payudara baru-baru ini.
Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam Kereta.

Doktor berkata bahwa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi tolong berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam Kereta, dan kirimkan ke teman-teman wanita Anda.

Informasi seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebisa mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca.

Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Wallahualam.

Friday, October 9, 2009

MembeLI BelaH....

2nd SOLVIL...


a pair of new shoes 4 mr.hb......
buat pegi kojer untuk cari duit banyak-banyak bagi kat aku, buat shopping!

MengiNtai 'VillA' sEwa kU.......

Haaa...
kita mulakan dengan ruang tamu..
nie yang aku duk kecoh satu ketika dahulu...
decor sticker...
remember???
omputih le pulop...hehe

Bakul-bakul jangan dibiarkan berdebu yer datin-datin...
korang susun le bawah meja konsul...
confirm stylo!!!

hahahaha...
x tahan nengok gambar aku n mr.hb..
dah macam minah rempit ngan mat rempit...
aku buat nie kat KB Mall...
RM10 sorang...

Set kayu jati sengsuai benor dengan citarasa 'kampung' aku.....
mama yang kasi nie masa aku pindah dulu...
Tq mama.....luv you 4ever.....

Nie bukan cawan untuk minum yer datin.......
nie bekas lilin...huahuahua....
ala-ala yang ader kat SPA tur....


Bakul lagi....
kali nie, datin simpan le kotak yang kiut miut...
asal kreatif, ape pun leh jadi.......

Lawa x langsir aku?????
nak tempah???
dial no ini....
017-96972..
hehehehehehe....

Rak kasut RM39....

Gantungkan bola-bola api.....
hahaha....

My Fav place....
suker nau aku duk lepak kat cni...
sesibuk mana pun aku,
pagi2 mesti make sure bilik nie kemas lu baru aku pi keje...
so walau stress camane pun, tengok je bilik...tenang pikiran....
mintak-mintak sampai ke kerepot pun perangai aku yang 1 nie x berubah....
Aminnnn...



Tempat simpanan pakaian ku...

Meja solek....

Meja makan sementara....
ala yang macam ader kat kedai mamak tur...
sepupu yang duk 1 taman tu kasi so aku n mr.hb guna dulu...

Friged magnet...
langkawi (masa p ngan mama)
cameron highland (ibah gedik kasi..)
kijal (masa p show kat awana)
terengganu (mr.hb beli kat tasik kenyir)
Taman Tamadun Islam..

Dapur kuuuuuuuuuuuuuu......
so simple....

Sekian la laporan karam singh maria......
hahahahahahaha

"HOME SWEET HOME"