Saturday, August 22, 2009

jalAn-jaLan Isi Perot B4 PuaSa..

Testing! Testing! aiya...
terpotong lagi!!!!!!!!!!

waduh... macho ar tu kunun..........

punyer le best tangkap ketam nie, nasib baik x terpenyek...
kecik sangat..

hua.hahahaha..
aku makan ko!!!
buat ketam celup tepung!!!!

Petang Jumaat yang indah...
aku n mr.hb mengaturkan 1 acara iaitu maKan....
petang tu aku terasa sangat nak makan mee goreng talam.. (sebelum aku tahu namanya mee goreng talam, aku panggil mee goreng kampung coz mee nie biasanya terdapat di kampung-kampung jer..)

rasanya lain dengan mee yang datin-datin makan kat restoran atau hotel..
mee die kosong jer, ada ar sawi ckit n basah...
so, tempat yang di tuju ialah pantai batu rakit...
kat cni banyak deretan kedai-kedai yang meng'offer' mee talam nie..

aku luper plak nak snap gambar mee nie untuk korang wahai datin-datin...
menu yang aku pesan ialah :

- mee goreng talam (big saiz) -1 (untuk perot aku je nie tau!)
-sotong celup tepung (mr.hb punyer)
-keropok lekor 5 batang (RM1.00 jer)
-air nyor dua (kata orang Terengganu, haruslah panggil air kelapa dengan panggilan air nyor).

Total : RM berape belas ntah... hahahaha... bukan nyanyuk, x ingat jew...

Lepas dah makan, aku gedik plak nak p pantai....
berlagak ala-ala pelancong luar yang x penah jpe pantai..
klu angah aku ader mesti die kata aku 'cam jakun' dah nie...
huhuhu...

punyer le lawak aku main kejar ketam!!
dapat 2 ekor, pastu lepaskan balik...
pinjam nak bergambar je....

itu lah cerita aku n mr.hb di petang Jumaat...... (cam story telling zaman school dulu2 plak)

4 comments:

  1. wahhh..koya ngoh,kah3
    jgn marah ye,xbaik mrah2 org di bulan pose
    bulan yg mulia ni..slmt berpose yer

    ReplyDelete
  2. nasib baik sha pose klu x, hancus gue kerjakan lu......

    ReplyDelete
  3. aiyaaa..wa manyak tkut sama loooo..huhu
    napok x ketor ea..ha3

    ReplyDelete
  4. mau tumpang tanye..ktne nk format skrin???
    bling..bling..bling...wah3

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.