Saturday, May 8, 2010

Alhamdulillah....

katil nie aku google yer bukan aku punyer..
aku punyer murah jer..
yang penting 'White In Colour'

Nursery Bag..
Best beg nie coz ada ruang untuk pakaian basah n kering..
pastu banyak poket..
n yang penting, ni pilihan mr.hb...
smart kata dier..
harganya RM59.90 at World Of Babies

another nursery bag..
beg nie sebenarnya nak bubuh kelengkapan baby yang
nak dibawa ke hospital nanti..

kecik comel jer..
xleh bawak yang cantik sangat coz aku masih teringat
dulu masa mama lahirkan acik,

beg baju die hilang..
bleh gitur???????
ape lagi, nangis la mama aku tengok anak die pakai baju
'kureng' cantik yang dapat ntah dari mana..

kesudahannya aku n aboh p Sabasun(masa tu baru je bukak kedai nie)..
p ler beli baju, sarung tangan, stokin n so on..
hahahahaha...
yang nie harganya RM20.00 at World Of Babies

Ish..comelnyer.....
Blanket...
Bumble Bee..
RM39.90 at World Of Babies

Powder Puff
RM7.90 at World Of Babies
dah lama aku duk aim benda nie, tapi mr.hb cakap xyah lar..
last-last semalam aku amik gak..
hihihi..
alasan aku???
'alaa..bedak yang kita beli tu besar sangat botolnyer,
x larat nak tuang atas tapak tangan...'
mr.hb pun menjeling aku ngan goat smile..
agaknya dalam fikiran mr.hb
'bini aku nie memang pandai membodek'

yes!!!! dapat gak beli kipas kecik comel nie akhirnya..
alasan ke-2 : 'abang, ayang nak p Anakku jap, nak beli nappy cream tuk baby'
sampai di kaunter nie yang aku bayor...
2 item???????
oh gosh!!
kipas RM19.90 & Nappy Cream RM6.90

buai laju-laju..
sampai pokok sena...
RM129.90 at World Of Babies

yang nie xder lam list, tapi aku pandai-pandai list kan dier...
RM45.90 at The Store

Psssst....Shhhh....
nie aku punyer...
*r* penyusuan...
hik.hik.
malu...
RM35 sehelai..
berape helai aku beli??
teka lah sendri..


nie the best part!!!!!
semalam aku berbelanja RM257++ kat World Of Babies, then leh jadi ahli..
and..
dapat both of this yang bernilai RM25.90 for free!!!!
bagusnyer!!
biasanya la kan, klu dapat free gift, x adelah nak merasa yang macam nie,
paling tidak towel (xde jenama lagitu..)
thanx World Of Babies..

*pesanan : klu korang nak membeli kat sini, jangan beli cikit-cikit, korang kumpul
dulu duit, pastu p beli sekaligus, baru dapat free gift nie...


Syukur, alhamdulillah.....
semua kelengkapan baby telah berjaya mr.hb n aku belikan..
rasanya xder pape lagi dah kot..

cuma untuk aku, blum cukup lagi persiapannyer..
rupanya macam nie lah naluri seorang ibu,
ape-ape pun anak jadi keutamaan, diri sendri belakang kira..
aku sayang kat mama aku!!!!!!!!!!!!!

alamakkk..sedey la pulop...
tak mau la sedey, sedey....
nanti baby kuar muka masam jer..
hehehe..

petang nie tunggu katil bujang..
aku beli untuk memudahkan aku menyusu baby nanti..
katil baby???
jeng.jeng.jeng.
tunggu mama n abah sponsor nanti..
awal-awal dulu, b4 aku preggy lagi mama dah pesan..
'along, katil baby mama ngn aboh belikan k, along xyah beli la..'
tqqq.....

mahal jugak katil baby nie rupanya..
terbeliak jugak la anak mata aku n mr.hb masa jalan-jalan tengok baby's stuff..
tengahari nie nak kuar p beli almari baju..
ish..berbunga-bunga cinta la hati aku nie...
yang penting, aku nak warna putih..
tak kira nak putih gak....

syukur kepada-MU Ya Allah kerna memberikan rezeki pada aku dan suamiku bagi membuat persiapan ini...

syukur...amin...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.